چه چیزی باعث غبغب می شود؟
غبغب، یک بیماری شایع است و زمانی رخ می دهد که لایه ای از چربی در زیر چانه شما تشکیل شود. غبغب، اغلب با افزایش وزن همراه است. اما حتما برای داشتن آن لازم نیست اضافه وزن داشته باشید. ژنتیک یا شل شدن پوست ناشی از افزایش سن نیز ممکن است باعث ایجاد غبغب شود. اگر غبغب دارید و می خواهید از شر آن با استفاده از چربی سوزی موضعی خلاص شوید، چندین کار وجود دارد که می توانید انجام دهید. با این مقاله از سایت سلامتی و زیبایی همراه باشید تا روش های درمان، آب کردن و از بین بردن غبغب را به شما متذکر شویم.
در اینجا شش تمرین آورده شده است که ممکن است به تقویت عضلات و پوست در ناحیه چانه، به شما کمک کند. هر تمرین را روزانه ۱۰ تا ۱۵ بار تکرار کنید.
ورزش های آب کردن غبغب
- سر خود را به عقب خم کنید و به سمت سقف نگاه کنید. فک پایین خود را به سمت جلو فشار دهید تا کشش زیر چانه احساس شود. تا ۱۰ شمارش فک خود را نگه دارید. فک خود را شل کنید و سر خود را به حالت خنثی برگردانید. این یک تمرین عالی برای درمان غبغب است.
۲٫ یک توپ ۹ تا ۱۰ اینچی را زیر چانه خود قرار دهید. چانه خود را به سمت پایین و به سمت توپ فشار دهید. ۲۵ بار در روز تکرار کنید.
۳٫ به سقف نگاه کنید. لب های خود را طوری جمع کنید که گویی سقف را می بوسید تا ناحیه زیر چانه خود را بکشید. سر خود را به حالت عادی خود برگردانید.
۴٫ زبان خود را تا جایی که می توانید بیرون بیاورید. زبان خود را به سمت بالا و به سمت بینی بلند کنید. ۱۰ ثانیه نگه دارید و رها کنید.
۵٫سر خود را به عقب خم کنید و به سقف نگاه کنید. زبان خود را به سقف دهان خود فشار دهید. ۵ تا ۱۰ ثانیه نگه دارید و رها کنید.
۶٫ سر خود را به عقب خم کنید و به سقف نگاه کنید. سر خود را به سمت راست بچرخانید. فک پایین خود را به سمت جلو بلغزانید. ۵ تا ۱۰ ثانیه نگه دارید و رها کنید. این روند را با چرخاندن سر به سمت چپ تکرار کنید.
کاهش غبغب از طریق رژیم غذایی و ورزش
اگر غبغب شما به دلیل افزایش وزن است، کاهش وزن ممکن است آن را کوچکتر کند. بهترین راه برای کاهش وزن، داشتن یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم است.
برخی از دستورالعمل های تغذیه سالم عبارتند از:
- روزانه چهار وعده سبزی بخورید.
- روزانه سه وعده میوه بخورید.
- غلات تصفیه شده را با غلات کامل جایگزین کنید.
- از مصرف غذاهای فرآوری شده خودداری کنید.
- پروتئین بدون چربی مانند مرغ و ماهی بخورید.
- از چربی های سالم مانند روغن ذرت، آووکادو و زیتون استفاده کنید.
- از خوردن غذاهای سرخ شده خودداری کنید.
- لبنیات کم چرب بخورید.
- مصرف قند را کاهش دهید.
درمان برای غبغب
اگر غبغب شما به دلیل ژنتیک است، سفت کردن ناحیه با ورزش ممکن است کمک کند. مشخص نیست که آیا کاهش وزن به شما کمک می کند یا خیر. در این مورد، پزشک ممکن است روش های تهاجمی مانند:
لیپولیز
که به عنوان لیپواسکالپچر نیز شناخته میشود، از لیپوساکشن یا حرارت لیزر برای ذوب کردن چربی و کانتور کردن پوست استفاده میکند.
لیپولیز فقط چربی را درمان می کند. پوست اضافی را از بین نمی برد و خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش نمی دهد. عوارض جانبی لیپولیز ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- ورم
- کبودی
- درد
مزوتراپی
مزوتراپی یک روش کم تهاجمی است که مقادیر کمی از ترکیبات حل کننده چربی را از طریق یک سری تزریق ارائه می کند. در سال ۲۰۱۵، سازمان غذا و دارو، یک داروی تزریقی مورد استفاده در مزوتراپی، اسید دئوکسی کولیک (Kybella) را تایید کرد. اسید دئوکسی کولیک به بدن شما در جذب چربی ها کمک می کند.
برای درمان غبغب ممکن است ۲۰ تزریق یا بیشتر اسید دئوکسی کولیک در هر درمان لازم باشد. در مجموع می توانید تا شش درمان داشته باشید. بین درمان ها باید حداقل یک ماه صبر کنید. اسید دئوکسی کولیک در صورت تزریق نادرست ممکن است باعث آسیب جدی عصبی شود. فقط یک متخصص پوست یا یک پزشک با تجربه جراحی پلاستیک که در مورد دارو آگاه است باید این تزریق ها را انجام دهد.
عوارض جانبی بالقوه اسید دئوکسی کولیک و سایر داروهای تزریقی مزوتراپی عبارتند از:
- ورم
- کبودی
- درد
- بی حسی
- سرخی
مراحل بعدی بهترین راه برای خلاص شدن از شر چربی های اضافی در هر نقطه از بدن، داشتن یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم است. هنگام تلاش برای خلاص شدن از شر غبغب، صبور باشید. مگر اینکه لیپوساکشن یا لیزر لیپولیز انجام دهید،چربی صورت یک شبه کاهش نمی یابد.
بسته به اندازه غبغب شما، ممکن است چند ماه طول بکشد تا کمتر قابل توجه باشد. حفظ وزن سالم به کنترل آن کمک می کند. قبل از شروع رژیم غذایی و برنامه ورزشی، با پزشک خود صحبت کنید. آنها به هر گونه نگرانی سلامتی شما رسیدگی می کنند و به شما در تعیین اهداف کاهش وزن سالم کمک می کنند. آنها همچنین برنامه غذایی متناسب با سبک زندگی شما را توصیه می کنند. اگر رژیم غذایی و ورزش به درمان غبغب شما کمک نمی کند، از پزشک خود بپرسید که آیا یک روش تهاجمی برای شما گزینه ای است یا خیر.